成考热线:
400-869-6989

所在位置: 福建成考网 > 历年真题 >

【历年真题】2015年成人高考专升本《英语》考试真题:第四部分(2)

2020-07-11 15:37

IV. Reading Comprehension ( 60 points)

Directions:There are five reading passages in this part. Each passage is followed by fourquestions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Chooseone best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

Passage Two

Coconut(椰子)is an unusual food for many reasons.It is one of the largest edible seeds produced by any plant.Its unusual contents also make it unique in the seed world—it consists of both “meat“ and “water” inside.The coconut meat is the white substance with which we are all familiar,as it is used extensively for cooking and flavorings;the coconut water is a white and sweet liquid.Portuguese(葡萄牙的)

explorers gave the nut its name in the l5th century, referring to it as coco,meaning “ghost” in their language.The outside appearance of coconuts reminded them of a ghost’s face,and the tree has had that name ever since.

The coconut has varied uses.It is used to make various cooking oils for fast food restaurants around the world to make diet materials.The coconut fluid is a favorite drink in hot climates,providing a cool and refreshing beverage right off the tree.This water is also used by manufacturers of various sports drinks.Even the shell itself has many uses,including animal food and fertilizer.

And all these are only some of the uses found for the coconut fruit.The coconut tree, which produces the nut,also produces many useful things.It’s no wonder that the coconut tree has been taken as “the tree of life”.

40题单选 What does the underlined word“edible’in Paragraph 1 mean?

A.Visible.

B.Collectible.

C.Available

D.Eatable.

参考答案:D

 

41题单选 The coconut got its name because of __________ .

A.its hard shell

B.its white color

C.its ghostlike appearance

D.its round shape

参考答案:C

 

42题单选 What is the passage mainly about?

A.The history of coconut.

B.Uses of coconut.

C.The discovery of coconut.

D.Types of coconut seeds

参考答案:B

 

43题单选 What can be learned from the passage?

A.Coconut trees are useful plants.

B.Coconut oil is rare and expensive.

C.Coconut trunks are houses for birds.

D.Coconut fluid can become fertilizer.

参考答案:A

版权保护: 本文由 福建成考网提供,转载请保留链接: 【历年真题】2015年成人高考专升本《英语》考试真题:第四部分(2)

  • 福建成考网便捷服务
  • 福建成考考生QQ交流群

    QQ交流群交流群

    点击加入QQ交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。