成考热线:
400-869-6989

所在位置: 福建成考网 > 历年真题 >

【历年真题】2016年成人高考专升本《英语》考试真题:第四部分(2)

2020-07-15 15:24

Ⅳ.Reading Comprehension(60 points)

Directions:There are five reading passages in this part.Each passage is followed by four questions.For each question there are four suggested answers marked A,B,C and I Choose the best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

Passage Two

Generations of Americans have been brought up to believe that a good breakfast is essential to one's life. Eating breakfast at the start of the day, we have been told,and told again, is as necessary as putting gasoline in the family car before starting a trip. But for many people, the thought of food as the first thing in the morning is never a pleasure So despite all theefforts,they still take no breakfast.

Between 1977 and 1983, the latest year for which figures could be obtained, the number of people who didn't have breakfast increased by 33%from 8.8 million to 11.7 million--according to the Chicago-based Market Research Corporation of America. For those who dislike eating breakfast, however, there is some good news.

Several studies in the last few years have shown that,for adults especially, there may be nothing wrong with omitting breakfast. 'Going without breakfast does not affect work,'said Arnold E.Bender, former professor of nutrition at Queen Elizabeth College in London, 'nor does giving people breakfast improve work. ' Scientific evidence linking breakfast to better health or better work is surprisingly inadequate(不充分) ,and most of the recent work involves children, not adults. 'The literature,' says one researcher, Dr. Earnest Polite at the University of Texas, 'is poor.'

40. Which of these is mentioned in the second paragraph?

A. The number of the people who skip breakfast has increased.

B. Many people fill their cars with gasoline in the morning.

C.8.8 million people got involved in a study on eating habits.

D. A company carried out a research in 1983.

答案:A

 

41. Which is closest in meaning to the underlined part?

A. Having breakfast does not improve work, either.

B. Giving people breakfast improves work.

C. Going without breakfast can improve work, too.

D. Having breakfast does improve work.

答案:A

 

42. What does the word 'literature' in the last sentence refer to?

A. Modem American literature.

B. Any printed materials.

C. Written works on a subject.

D. Stories, poems and plays.

答案:C

 

43. Which of the following statements best summarizes the writer's conclusion about the function of breakfast?

A. Omitting breakfast helps improve work.

B. Eating breakfast is absolutely necessary.

C. Scientists have produced sufficient evidence in support of breakfast.

D. There isn't strong evidence to prove that breakfast is a must.

答案:D

版权保护: 本文由 福建成考网提供,转载请保留链接: 【历年真题】2016年成人高考专升本《英语》考试真题:第四部分(2)

  • 福建成考网便捷服务
  • 福建成考考生QQ交流群

    QQ交流群交流群

    点击加入QQ交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。