成考热线:
400-869-6989

所在位置: 福建成考网 > 历年真题 >

【历年真题】2017年成人高考专升本《英语》考试真题:第四部分(5)

2020-07-17 16:18

IV. Reading Comprehension ( 60 points)

Directions:There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D.Choose the best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

Passage Five

​An interesting project called Blue Zones is recording the lifestyle secrets of the communities with the highest, hest concentrations of centenarians in the world.     

The people in the five regions in Europe, Latin America,Asia and the US that live to be 100 have a lot going for them. Genes probably play a small role, but these folks also have strong social ties ,tightly-knit families and lots of opportunities to exercise.

As we were examining the dietary secrets of the Blue Zones, as described in author Dan Buettner" s latest book, The Blue Zones Solution, we were struck by how essential tea drinking is in these regions. In fact, Buettner' s Blue Zones Beverage Rule--a kind of guideline summarized from his 15 or so years of studying these places--is:" Drink coffee for breakfast, tea in the afternoon, wine at 5 p. tm"

Science has plenty to say about the healthful virtues of green tea. Researchers are most enthusi- astic almt the components in green tea, as well as foods like cocoa. Why might they help so many Okina~vans in Japan break 1007 Some components in green tea can lower the risk of stroke,heart disease attd several cancers. One review study also found that drinking green tea can slightly improve metabolism (新陈代谢).

If you find yourself on the island of Ikaria, the Greek Blue Zone in the middle of the Aegean, you won't be offered any tea made with tea leaves. Instead, Ikarians typically make their daily cup of tea with just one fresh herb that they have picked themselves that day--either rosemary, wild sage,oregano,nmrjotmn,mint or dandelion,all plants that may have anti-inflammatory (消炎的) properties,

which may help lower blood pressure. This could explain Ikaria' s very low dementia (痴呆) rate,since high blood pressure is a risk factor for the disease.

52. What does the underlined word "centenarians" in Paragraph 1 refer to?

A. People who have secret lifestyles.

B. People who enjoy physical exercise.

C. People who are one hundred years old or older.

D. People who carry the gene for being slim.

【答案】C

【考情点拨】词义理解题。

【应试指导】由第二段第一句中的“live to be l00 have a lot going for them”可知,centenarians指的是“百岁老人”,故选C。

 

53. According to Paragraph 3 ,what is the recommended time for tea drinking?

A. In the morning.                            

B. Any time of a day.

C. In the early evening.                       

D. In the afternoon.

【答案】D

【考情点拨】事实细节题。

【应试指导】由第三段最后一句中的“tea in the afternoon”可知,喝茶的建议时间是下午,故选D。

 

54. What may the tea Ikarians drink daily help?

A. To improve metabolism.                    

B. To lower blood pressure.

C. To lower life stress.                 

D. To improve social relationships.

【答案】B

【考情点拨】事实细节题。

55. What might be the best title of the passage?

A. Tea-Drinking Tips                        

B. Lifestyle Secrets of Ikarians                                                                         

C. Tea-Drinking Ceremony in Okinawa        

D. Blue Zones Solutions

【答案】A

【考情点拨】主旨大意题。

【应试指导】文章前两段介绍了百岁老人长寿的秘诀,第三段指出了喝茶在长寿老人聚集区的重要地位,第四段介绍了绿茶的功效,第五段介绍了伊卡里亚人每天喝的茶及其功效。所以这篇文章主要介绍喝茶的好处,故选A。

版权保护: 本文由 福建成考网提供,转载请保留链接: 【历年真题】2017年成人高考专升本《英语》考试真题:第四部分(5)

  • 福建成考网便捷服务
  • 福建成考考生QQ交流群

    QQ交流群交流群

    点击加入QQ交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。