成考热线:
400-869-6989

所在位置: 福建成考网 > 复习资料 >

《英语》成考专升本练习题及答案(7)【2020年】

2020-10-11 15:56

2020年成考专升本英语练习题及答案(8)

一、交际英语

1.- When are you going on holiday?

- _________

A.Last night.

B.Next week.

C.By plane.

D.With my brother.

答案:B

2.- Thank you ever so much for your lovely gift.

- _________

A.Never mind

B.I'm glad you like it.

C.Please don't say so.

D.No, It's not so good.

答案:B

3.- I didn't mean to do that. Please forgive me.

- _________

A.Not too bad.

B.That's all right.

C.It's a pleasure.

D.Thank you.

答案:B

4.- Is it possible for you to work late tonight?

- _______

A.I like it.

B.I'll do that.

C.I'd love to.

D.I think so.

答案:D

5.- Thank you for your invitation.

- _________

A.It doesn't matter.

B.It's a pleasure.

C.It's a small thing.

D.I'll appreciate it.

答案:B

二、阅读理解

Today the official language of the United Sates and most of Canada is English. However, French almost became the official language because of a war.

The French and Indian War was fought between 1754 and 1763. The name of this war is not accurate because the war was actually between England and France. The Indian fought on the side of the French.

France and England were trying to gain control of North America. France held Canada, and England held part of what is now the United States. However, France tried to expand its land by moving southward into New York, Pennsylvania, Ohio, and Virginia. When the French built a fort on the Ohio River, the residents in Virginia sent George Washington to attack the fort in 1754. However, the French defeated Washington.

The French, aided by Indians, outsmarted(更精明) the English and won many early battles. Later, the British began to do well against the French. In the final battle in Quebec, Canada, General Wolfe of England faced General Montcalm from France. Both general died in this battle, but the English outlasted(比……持久)the French and won the battle. Thus, most of North America today has the English culture and language.

6.A good title for this selection is The French and Indian War.

A.T

B.F

答案:A

7.Most of North America today has the English culture and language.

A.T

B.F

答案:A

8.General Wolfe died in France.

A.T

B.F

答案:B

9.Washington lost his battle at the fort on the Ohio River at the end of the war.

A.T

B.F

答案:B

10.Both general died in the final battle.

A.T

B.F

答案:A

Morgan Rees has always been a good businessman. He used to own three petrol stations and was busy most of the time. When he was 65, the normal retirement age, he decided that he didn't want to stop, so he carried on working for another two years. Eventually, when he was nearly 68, his wife, Dolly, asked him to retire because she wanted to enjoy their old age together. Reluctantly, he handed over the business to his son.

But he was unhappy. He didn't know what to do with himself. Although he read a lot of books and he went on holiday to interesting places with his wife, he was bored and began to get depressed because he hated being retired.

Then one day he saw an advertisement in the newspaper and, without telling his wife, he bought a small crockery (陶器) factory. The next week he told his family. They were horrified and worried. They thought he was too old at 71 to start work again.

He is now 76 and he has expanded the company considerably. He has increased the number of staff from 6 to 24 and he has found many new customers for the products. He has developed the export market and has improved profits by 200%. He has opened a new design office and employed three young designers. They have been all over the world to get new ideas, and one of them has gone to France this week to a major trade fair. Most importantly, he hasn't been bored since he bought the factory.

11.The topic sentence of Para. 1 is ______.

A.Morgan Rees has always been a good businessman

B.he used to own three petrol stations and was busy most of the time

C.when Morgan Rees was 65, he got retired

D.reluctantly, he handed over the business to his son

答案:A

12.The topic sentence of Para. 2 is ______.

A.he didn't know what to do with himself

B.he went on holiday to interesting places with his wife

C.he was unhappy after he got retired

D.none of them

答案:C

13.Which of the following statements can best express the main idea of Para. 3?

A.One day he saw an advertisement in the newspaper.

B.He bought a small crockery factory in secret and started work again.

C.He told his family he bought a small crockery factory.

D.His family was horrified and worried when they learned he bought the small factory.

答案:B

14.What is the central idea of the last paragraph?

A.Morgan Rees has worked until he is 76.

B.Morgan Rees has developed the export market and improved the profits by 200%.

C.Morgan Rees hasn't been bored since he bought the factory.

D.Since he started working again, Morgan Rees has expanded the company considerably, which has enriched his retired life.

答案:D

15.The passage mainly deals with ______.

A.why Morgan Rees bought a small crockery factory

B.how Morgan Rees lived his retired life more happily by turning to work again

C.how Moran Rees became a good businessman

D.how Moran Rees expanded the company considerably

答案:B

版权保护: 本文由 福建成考网提供,转载请保留链接: 《英语》成考专升本练习题及答案(7)【2020年】

  • 福建成考网便捷服务
  • 福建成考考生微信公众号

    点击加入微信群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。

    APP下载