IV. Reading Comprehension ( 60 points)
Directions:There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D.Choose the best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
Debate is a valuable way to practise communicating. It can also bring long-lasting rewards,especially for people working with Western businesses. The main activity of debate is presenting one' s opinion and suppmting it with evidence,such as statistics or facts. It is a way of persuasive communication.
Charles Lebeau helped create the "Discover Debate" method. He says debate is important to understanding how people communicate in Western business. Successful debaters learn how to give their opinkm,reasans and support. "What we are trying to do is to develop a kind of thinking or approach to discussion and how to interact (交流) with someone else' s opinion, rather than brush their opinion aside. "
Debate skills are also important in selling a product, he says. In that situation, the judges are the customem. "So on Monday, for example, one company may come in and present their case to the customer and they" ll make as strong a ease as they can. On Tuesday, the next day, another company will come in and present their ease to the customer. Usually the party that can present the strongest case wins”
Debate also strengthens critical thinking. In other words, it helps students learn to ask questionsand try to understand someone' s reasons and evidence.lift-. Lebeau points out that successful debaters learn to listen carefully to what other people are saying. Then, they look for the weak points in someone else' s opinion or argument. He says debate teaches a systematic way of questioning.
Successful debaters also learn to think from someone else' s point of view. Mr. Lebeau says debate can help broaden the mind. "There' s an expression in English : don' t criticize another person before you have walked in their shoes. I think the wonderful thing about debate is, it puts us in another person' s shoes. "
36. According to Paragraph 1 ,what is the purpose of debate?
A. To bring long-lasting material rewards.
B. To present evidence such as statistics and facts.
C. To respond to questions in a systematic way.
D. To persuade people to accept your opinions.
【应试指导】由第一段最后一句“It is a way If persuasive coInmtmieation．”可知，辩论是一种说服性的沟通方式，所以辩论的目的是为了说服他人接受自己的观点．故选D。
37. Why is debate important.9
A. It helps people understand others better.
B. It allows people to present their opinions.
C. It develops one' s thinking and communicative competence.
D. It gives one the opportunity to brush others' opinion aside.
38. What does the underlined word "case" in Paragraph 3 refer to?
39. What can debaters benefit from "walking in another person' s shoes" .9
A. Becoming more broad-minded.
B. Developing critical thinking.
C. Finding others' weak points.
D. Trying out others' methods.
版权保护: 本文由 福建成考网提供，转载请保留链接: 【历年真题】2017年成人高考专升本《英语》考试真题：第四部分（1）